Mario Štokić, bivši sous chef riječkog Neba, novi je glavni kuhar kavane Grad pored riječke tržnice
Riječki Grad, koji se definira kao kafić, brunch, bistro, wine bar i slastičarnica, nikad nije znao što bi zapravo željeli biti. Koliko smo uspjeli shvatiti iz priča jasno je su uvijek imali ambiciju razvijati se prema gastronomskom bistrou kakvih u Rijeci nema puno, međutim Grad nikad nije imala dovoljno kompetentnog chefa za takvo što.
adsense_content_v3
Pa nas je razveselila vijest da Mario Štokić, bivši sous chef Neba Denija Srdoča, postaje glavni chef Grada. Tijekom našeg zadnjeg razgovora Štokić nam je s velikim žarom govorio da ima veliku želju otvoriti restoran utemeljen na tradiciji, koji bi se bazirao na ribljem meniju.
Službeni jelovnik zasad još uvijek nije objavljen, Štokić započinje kuhati u Gradu 21. listopada, no prilično je jasno da bi Štokić i Grad mogli prodrmati područje oko riječke tržnice koje zasad još nije imalo pravi, ambiciozni restoran temeljen na vrijednostima lokalnosti i sezonalnosti.


